Srbský student bude pracovat v ústecké nemocnici

  •  

Student z Jižního Banátu v Srbsku začne od března pracovat v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem, a posílí tak její personál.

„Zatím se jedná o první vlaštovku, ze čtyřčlenné skupiny studentů, kteří k nám v rámci spolupráce přijeli v říjnu loňského roku. Náročné podmínky studia, praktické přípravy a jazykové vybavenosti zvládnul právě jen on. Je to ale pro nás znamení, že projekt má smysl a je přínosný pro obě strany. Srbským studentům zajistí výborné vzdělání na naší vyšší odborné škole a praxi v nejmodernějším lékařském zařízení, Krajská zdravotní pak získává dobře připraveného a motivovaného zaměstnance z řad nelékařského personálu,“ řekl k projektu předseda výboru pro zdravotnictví Pavel Csonka.

Kromě vyššího odborného vzdělání na ústecké škole, kterým se srbským studentům zvýší kvalifikace, je součástí také intenzivní výuka českého jazyka. Veškeré získané znalosti a dovednosti můžou studenti zúročit při zaměstnání v nemocnicích Krajské zdravotní, která finančně podpoří pokračování projektu.

Školami v rámci pilotního ročníku jsou Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední škola zdravotnická v Ústí nad Labem a Chemicko-zdravotní škola Vršac, které mají uzavřené memorandum o spolupráci.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*