Ředitel zdravotní péče ústecké nemocnice skončil

Foto: KZ
  •  

Ředitel zdravotní péče Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem Josef Liehne v pondělí skončil. Podle Krajské zdravotní, pod níž spadá i ústecká nemocnice, odchází po vzájemné dohodě.

„Pracovní poměr Josefa Liehneho u Krajské zdravotní včera (v pondělí) skončil oboustrannou dohodou o rozvázání pracovní poměru,“ řekl generální ředitel Krajské zdravotní Petr Fiala.  Výkonem funkce ředitele zdravotní péče Masarykovy nemocnice je dočasně pověřen Aleš Chodacki, náměstek pro řízení zdravotní péče Krajské zdravotní.  „Zástupcem ředitele zdravotní péče ústecké nemocnice zůstává primář Ivan Staněk,“ dodal Petr Fiala.

Zaměstnancům nemocnice v pondělí ráno rozeslal Josef Liehne emotivní e-mail, který koluje po sociálních sítích. „Je mi kladeno za vinu, že jsem „způsobil“ proti vůli představenstva to, že každý zaměstnanec Masarykovy nemocnice dostane do tarifu 1 500 Kč. Odjel jsem na dovolenou a neměl podepsanou dovolenku, ačkoli byl o mé cestě generální ředitel informován,“ píše odvolaný ředitel s tím, že odchází bez negativních emocí a ačkoli nemocnici čeká těžké období, tak potenciál na zvládnutí této složité doby má.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*