Registr kostní dřeně hledá nové dárce

  •  

Na krajském úřadě v Ústí nad Labem proběhne nábor nových dárců kostní dřeně. Akce proběhne 16. března od 12:00 do 16:00 ve 2. patře na konferenčním sále.

Pokud vám je 18 až 35 let, vážíte více než 50 kilogramů, jste zdravý, bez závažných onemocnění v minulosti a bez pravidelné medikace, tak na nábor dárců určitě přijďte. Odběru krve se bát nemusíte. Vzorek je odebrán bezbolestně, stěrem z ústní dutiny.

Myšlenku dárcovství kostní dřeně loni podpořila i Veronika Kašáková, která se stala patronkou akce a sama se do registru zapsala, dále akci podpořili ústečtí američtí fotbalisté Blades, kteří se také zapsali v rámci ústeckého náboru. Chystaný březnový nábor podpoří HC Verva z Litvínova.

„Měl by dorazit ikonický hokejový maskot Vervák a jednáme také o účasti některých hokejových zástupců, kteří by přišli dobrovolníky podpořit, případně poskytnout autogram,“ říká jedna z organizátorek krajských náborů Edita Dvořáková.

V České republice onemocní každoročně stovky lidí včetně mladých osob i malých dětí chorobami krvetvorby, které vážně ohrožují jejich život. Nejznámější a nejčastější mezi těmito nemocemi je leukémie. Bohužel pro každého čtvrtého pacienta se jeho dárce kostní dřeně nenajde. Proto je tak nutné počet dobrovolníků v registru neustále zvyšovat.

Je nutné počet dobrovolníků v registru neustále zvyšovat! Nedarujete „jen“ kostní dřeň, ale i život. Více informací na www.kostnidren.cz.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*