Na Facebooku psal, že má koronavir a roznáší ho. Hrozí mu osm let

  •  

Šířit poplašné zprávy ve stavu nouze není dobrý nápad. O tom se přesvědčil 33letý muž z Ústí nad Labem, který prostřednictvím Facebooku šířil nepravdivou zprávu a za to mu hrozí až osm let vězení.

„I přesto, že je zdráv a nikdy u něho nebyla diagnostikována nákaza COVID-19, ani podezření na jinou nakažlivou nemoc, zveřejnil informaci: „Mám Corona a největší zábava je chodit do supermarketů a jazykem lízat pečivo,“ popisuje policejní mluvčí Jana Slámová.

Ještě ten den byl muž obviněn z přečinu šíření poplašné zprávy. „Jelikož se dopustil tohoto jednání v době nouzového stavu a mohl tak způsobit nebezpečí vážného znepokojení obyvatelstva, jedná se o přitěžující okolnost, a proto je ohrožen trestem odnětí svobody až na osm let,“ doplňuje policejní mluvčí.

Právní kvalifikace u některých trestných činů v době nouzového stavu země je okolností podmiňující použití vyšší trestní sazby. Jedná se například o krádeže, podvody, šíření poplašné zprávy, šíření nakažlivé lidské nemoci a další. Policisté Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje budou nadále tento institut využívat.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*