Venkovní areály zoo postupně otevírají

Zoo Ústí nad Labem
  •  

Úprava harmonogramu uvolňování některých opatření proti šíření koronaviru umožňuje zpřístupnit od pondělí 27. dubna venkovní prostory zoologických nebo botanických zahrad.

V Ústeckém kraji otevře hned od tohoto data Zoo Děčín a Zoopark v Chomutově. Ústecká zoologická zahrada otevře své brány veřejnosti v pátek 1. května. „Návštěvníci budou mít možnost se přijít podívat na zvířata ve venkovních expozicích a využít areál pro procházku o čtyři dny později, abychom měli dostatečný čas pro zajištění všech bezpečnostních opatření pro naše zaměstnance i chované druhy,“ sděluje ředitel zoo Roman Končel.

Areál zoo bude sloužit víceméně jako park s možností využití toalet se zvýšenými hygienickými opatřeními. Občerstvení pro příchozí zajistí v prvních dnech pouze nápojové a potravinové automaty, s postupným uvolňováním opatření budou následovat výdejová okénka a posléze celé restaurační prostory v průběhu následujícího měsíce.

Zavřená zatím zůstane i teplická botanická zahrada. Podle ředitele Petra Šíly se v zahradě ještě budou dělat úpravy. Otevření zahrady je v plánu 25. května. Cyklisty potěší, že ústecké cyklocentrum v Zanádraží otevře také už 27. dubna.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*