Při prvním dnu otevření navštívilo knihovnu 800 čtenářů

  •  

Ústecká knihovna je znovu otevřená. Čtenáři do ní v omezeném režimu a za dodržování zvýšených hygienických opatření mohou docházet od 4. května.

V tento den jich příšlo celkem 800 a bylo provedeno 3000 výpůjček. Stejně jako například v maloobchodních prodejnách musí návštěvníci i knihovníci používat dezinfekci a ochranné pomůcky, dodržovat rozestupy a počet osob v půjčovnách je omezený. Do odvolání nejsou poskytovány prezenční služby (čítárna, studovny, internetové stanice) a toalety. Na organizaci bezpečného pohybu a dodržování hygienických pravidel v budově i před budovou knihovny dohlíží knihovníci.

S ohledem na hygienická nařízení doporučuje knihovna, aby čtenáři přednostně využívali k vrácení zapůjčených knih návratového automatu umístěného ve vědecké části knihovny ve Velké Hradební 45, který je čtenářům k dispozici 24 hodin 7 dní v týdnu. Knihy jsou po vrácení 2-3 dny v karanténě a teprve poté jsou zařazeny k dalšímu vypůjčení. V obou budovách knihovny jsou čtenářům k dispozici také samoobslužné výpůjční stanice, tzv. selfchecky, které jistě pomohou čtenářům zkrátit čas v knihovně na dobu nezbytně nutnou.

Čtenáři se nemusí obávat, že jim bude účtováno zpozdné, všem čtenářům byly výpůjčky automaticky prodlouženy do 30. června. výpůjček. Kdy bude obnoven volný pohyb v knihovně, stejně jako otevření čítárny.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*