Magistrát zeštíhlí, o práci přijde deset úředníků

  •  

Ústečtí radní se rozhodli od září zrušit čtyři odbory a vytvořit dva nové. Zároveň schválili i přesuny některých oddělení. Důvodem jsou podle představitelů města úspory a vyšší efektivita chodu úřadu.

„Tato změna je vedena k tomu, abychom se přiblížili organizační struktuře kraje, a zároveň jsme se inspirovali v jiných velkých městech,“ vysvětlil primátor Petr Nedvědický a dodal, že magistrát tak uspoří deset pracovních míst.

Od září tak nově vznikne odbor městských organizací, strategického rozvoje a investic a odbor územního plánu a stavebního řádu. Zrušen bude odbor strategického rozvoje, odbor investic a územního plánování, odbor městských organizací a školství a stavební odbor.

Zároveň budou přesunuta některá oddělení úřadu. Například oddělení školství bude přesunuto ze zrušeného odboru městských organizací a školství do odboru školství, kultury, sportu a sociálních služeb, který kvůli tomu změní jméno.

Všechny činnosti a zaměstnanci stavebního odboru se přesunou do stavebního oddělení nového odboru územního plánování a stavebního řádu. Do kanceláře tajemníka přejde z odboru hospodářské správy podatelna magistrátu.

Oddělení cestovního ruchu s informačním střediskem bude nově spadat přímo pod primátora. A novinkou je změna v odboru přestupkových agend, kde vzniknou čtyři nová pracovní místa, která budou vyřizovat přestupky z kamerového systému v tunelech na D8.

Podle tajemníka magistrátu Miloše Studenovského by celkově díky těmto změnám mělo přijít o práci 10 úředníků a na jejich mzdách magistrát ročně uspoří přibližně 11 milionů korun.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*