Galerii Emila Filly najdete nově v centru města

  •  

Tematika každodennosti a žitého prostoru se objevuje téměř v každé umělecké generaci, protože reflexe domova, základních symbolů, jež ho utváří, jsou pro nás všechny zcela jednoznačně určující. Tato tématika dostává nový rozměr v období, kdy naše domovy jsou ohrožené společenskými, politickými i environmentálními zlomy. Interiér, definovaný nábytkem nebo jeho absencí, je potom stěžejní i pro práce autorů spojených výstavním projektem pro Galerii Emila Filly v roce 2020.

V nových prostorách zadní části Domu kultury v centru města zahájila Galerie Emila Filly v Ústí nad Labem novou sezonu výstavou „Zpráva z uzavřeného prostoru“. Vystavujícími jsou Marie Blabolilová, Romana Horáková, Jiří Kubový a Martin Velíšek. Výstava potrvá až do konce července.

Galerie Emila Filly má otevřeno úterý – pátek 11:00 –19:00 a sobota, neděle 13:00 –18:00, v pondělí je zavřeno. Běžné vstupné je 50 korun, studenti, důchodci 25 korun a školní skupiny 10 korun/osoba. Každou středu je volný vstup. Vstup do galerie je z Dvořákovy ulice.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*