Zastupitelé odvolali starostu Střekova. Radnici povede místostarosta

  •  

Střekov nemá starostu. Zastupitelé dnes na svém jednání odvolali Petra Vinše (Za lepší Střekov), který stál v čele tohoto obvodu od voleb v roce 2018. Pro odvolání bylo deset z patnácti zastupitelů; proti tři, dva se měli zdržet. Nového starostu zastupitelé dnes nezvolili. Radnici povede místostarosta Pavel Peterka (ANO 2011).

Pro!Ústí prosadilo, aby starostenské místo zůstalo neobsazené. „Petr Vinš byl pro radnici spíše přítěží a věříme, že povinnosti starosty hravě zastoupí místostarostové, kteří jsou na Střekově dva,“ doplnil zastupitel za Pro!Ústí a bývalý místostarosta Jiří Němeček.

„Hnutí Pro!Ústí vyjádřilo nedůvěru v jeho (Vinšově) fungování na úřadě a tajnou volbou byl odvolán. Místo něj byl zvolen do rady Jakub Přibyl z Pro!Ústí,“ řekl po jednání ústecký primátor a střekovský zastupitel Petr Nedvědický (ANO 2011). „Důvodem odvolání bylo vyjádření nespokojenosti s prací starosty,“ řekl komunistický zastupitel Viktor Malinkovič.

Odvolaný starosta se  vyjádřil že nedokázal udržet důvěru většiny ostatních politiků, střekovských zastupitelů, že je on ten správný člověk ve funkci starosty.

„Jsem rád, že jsem dostal šanci ukázat lidem jaký jsem, co všechno by šlo dělat jinak. Chápu, že každému se to nelíbilo, ale já měl na mou, naši práci, z 99% pozitivní ohlasy především od obyvatel našeho obvodu. Síla našeho mladého hnutí Za lepší Střekov není veliká, s tím jsem do funkce starosty šel, věděl jsem, že to nebude jednoduché, snažil jsem se o kompromisy, někdy dost těžké, ale stále to nebylo dostatečné, a proto jsem byl odvolán,“ říká Petr Vinš a dodává, že věří, že bude mít šanci v práci starosty pokračovat, i když pravděpodobně ne v tomto volebním období.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*