Úvěr na investice se zatím schvalovat nebude

  •  

V otázce miliardového revolvingového úvěru se zastupitelé neshodli. Po dlouhé debatě předkladatel primátor města Petr Nedvědický návrh bez hlasování stáhl a záměr úvěru se na dnešním jednání schvalovat nebude.

Primátor Petr Nedvědický vyjmenoval investice, do kterých by peníze z úvěru šly. Jako je projekt zoologické zahrady, konkrétně pavilon primátů, rekonstrukci Výstupní ulice, Corsa, objektu Rektorátu anebo budovy v Čelakovského. Peníze by putovaly i do dokončení oprav škol, jejich zateplení, revitalizace veřejných prostor sídlišť nebo rekonstrukce vozovek a chodníků.

„Je férové říct, že nebudeme moci příští rok plnit svoje volební programy. Musíme být schopni statečně říct, že nebude možné zajistit některé služby, tak jak byste očekávali. Pokud čekáme ten propad, nebude možné opravovat a budovat,“ řekl primátor Petr Nedvědický.

Město kvůli koronaviru očekává propad příjmů o zhruba čtvrt miliardy. Proti dalšímu zadlužování města je od počátku koaliční partner Ústecké fórum občanů. Podle náměstkyně primátora Věry Nechybové jsou na místě obavy z propadu daňových příjmů „Stále nevíme, jaké budou konečné dopady koronavirové krize,“ říká náměstkyně primátora a zastupitel Jiří Madar ji doplnil:

„Všichni známe finanční stav města. Rádi bychom vše opravili a investovali. My jsme pro projekty a investiční akce. Ale vezměme si úvěr až na konkrétní věc, na konkrétní projekt, konkrétní dotace.  Pojďme si ty peníze vzít, my nejsme proti, ale jakmile budeme připraveni.“


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*