Pár hodin po operaci domů, EUC Klinika zavádí jednodenní chirurgii

  •  

V ústecké  EUC Klinice otevřeli takzvanou jednodenní chirurgii. Sloužit má především těm, kteří podstupují různé operační zákroky, a není u nich nutná hospitalizace. První pacienti novinku vyzkoušejí již od srpna.

Jde o operační výkony v oborech chirurgie, urologie, ortopedie, ORL a oftalmologie. „Na naší klinice nabízíme širokou škálu odborností péče o pacienty. Jednodenní chirurgii považujeme za další samozřejmou součást moderního zdravotnického zařízení,“ vysvětluje výkonný ředidel divize strategického rozvoje skupiny EUC Jiří Madar a dodává, že klinika má smlouvy uzavřené se všemi zdravotními pojišťovnami. „Lokální výkony začneme provádět od srpna, další výkony vyžadující celkovou anestezii pak od září.“

Ústecká EUC klinika bude výkony provádět ve dvou kompletně vybavených operačních sálech. „Půjde o operace urologické inkontinence, biopsie prostaty, operace rakoviny prsů, operace všech typů kýl, včetně laparoskopií, endoskopické operace v nosní dutině, operace odstátého boltce, artroskopie kolene, operace vbočených palců, karpálních tunelů a plastiky očních víček,“ vyjmenovává dále Jiří Madar s tím, že o pacienty bude pečovat tým zkušených operatérů a zdravotních sester.

Pacient, který využije tuto službu, může jít už pár hodin po výkonu domů. V praxi to bude vypadat tak, že ráno přijde připraven na operaci, provede se výkon a poté bude několik hodin na takzvaném dospávacím pokoji pod dohledem sester a lékaře. Po zkontrolování stavu anesteziologem a operatérem pak může jít domů. Doléčí se v domácím prostředí a ambulantní cestou.

Podle generálního ředitele zdravotnické skupiny EUC Václava Vachty má jednodenní chirurgie v medicíně své nezastupitelné místo a bude se i nadále rozvíjet. „Je velmi komfortní pro pacienty a zároveň snižuje náklady zdravotních pojišťoven.“

Vybudování jednodenní chirurgie v ústecké EUC Klinice včetně přístrojového vybavení přišlo na více než dvaasedmdesát milionů korun.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*