Krajský soud ukončil spor o kremační pec

  •  

Kremační pec v krematoriu na Střekově patří městu, rozhodl o tom krajský soud. Společnost Memory in Memory při ukončení pronájmu tvrdila, že pec je její, protože ji před lety pořídila na leasing za bezmála dvanáct milionů korun. Novou pec sice pořídila, ale náklady jí byly kompenzovány snížením nájmu.

Krajský soud potvrdil loňský rozsudek ústeckého okresního soudu, který rozhodl, že kremační pec je vlastnictví města jako součást nemovitosti, ve které se nachází. „Spor skončil úplným úspěchem města. Soudy obou stupňů se ztotožnily s právní i věcnou argumentací uplatněnou ve věci městem Ústí nad Labem. Je tak pravomocně určeno, že město je výlučným vlastníkem předmětné kremační pece,“ řekl tajemník magistrátu Miloš Studenovský.

Společnost Memory in Memory se původně snažila bránit předání pece novému nájemci firmě Krematorium Ústí nad Labem. Nakonec se podařilo krematorium a celé zařízení převzít, ale pec byla ve špatném stavu. Město později ukončilo s nájemcem smlouvu a krematorium nyní provozují Městské služby. Podařilo se zajistit nutné opravy krematoria i pece, která je připravena ke zprovoznění.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*