V zoo se vylíhla mláďata zoborožců

Foto: Ingrid Veselá Volfová
  •  

Zoologická zahrada se může pyšnit dalším úspěšným odchovem. Páru zoborožců vrásčitých se vylíhla mláďata. „Naše zoo patří již řadu let mezi světovou špičku v chovu těchto ptáků. První pár přicestoval již v roce 1992 a o deset let později došlo k prvnímu odchovu. Od té doby dochází k líhnutí mláďat téměř každý rok a zde odchovaní zoborožci se již zapojili do evropských chovů,“ sděluje tiskový mluvčí zoo Matěj Kynšt, s tím, že letos v evropských zoologických zahradách podařilo odchovat pouze sedm jedinců.

Zoborožci vrásčití potřebují v období hnízdění klid a striktní režim, proto jsou chováni mimo návštěvnickou trasu, to se ale má v budoucnu změnit. Brzy začne výstavba nového pavilonu.

„Od našeho zřizovatele jsme získali finanční prostředky na projektovou dokumentaci ve výši 347 230 Kč, která je v současné době již hotová. Nyní bude následovat vypsání výběrového řízení na stavbu. Pavilon bude stát v prostorách bývalé expozice pro malé šelmy a poskytne požadované zázemí pro odchovy, které budou moci poprvé obdivovat i návštěvníci,“ uzavírá ředitel zoo Roman Končel.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*