Na lodě ve Vaňově se bude nastupovat z nového můstku

  •  

Přístaviště osobních lodí v ústeckém Vaňově získá novou podobu. Bude vybaveno novým plovoucím můstkem, ten původní je už na konci své životnosti. Příští rok se doplní nové kotven, připojení lodí na elektřinu a pitnou vodu.

„V neděli 23. srpna přistane u starého můstku poslední loď na své plavbě z Litoměřic. Během následujících dvou dnů Ředitelství vodních cest ČR nainstaluje nový plovoucí můstek a ve středu ráno 26. srpna od něj vypluje první linková loď směrem na Nučnice,“ říká mluvčí ústeckého magistrátu Romana Macová.

Nový můstek přijde na 5,4 milionu korun a je financován z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury. „Lodní doprava je pro město významná nejen pro pravidelnou přepravu osob, ale i pro turistiku. Podařilo se obnovit můstek, který bude dál sloužit pro komfortnější vodní dopravu. Cestující jistě ocení novou podobu zastávky autobusů, kterou přebuduje město Ústí nad Labem. Bude tam velká čekárna, bezbariérové nástupiště a pohodlný chodníku směrem k lodi,“ dodal ústecký primátor Petr Nedvědický.

Nové molo v ostrém provozu si může veřejnost vyzkoušet už v pátek 28. srpna při mimořádných plavbách. Loď Orion vypluje od nového mola v 16:00 a 17:00 na okružní plavbu po zdrži jezu Střekov. Kapacita lodi je omezena na 200 osob.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*