Koronavirus zrušil divadelní představení a omezil provoz radnice

  •  

Ústecký Činoherák zrušil oblíbený open air festival Divadelní zahrada, mezi zaměstnanci se totiž vyskytl koronavirus. Informoval o tom ředitel divadla Jiří Antonín Trnka.

„V úterý 18. srpna obdržela jedna kolegyně zprávu z Krajské hygienické stanice, že byla pozitivně testována na Covid-19. Byť se nejednalo o osobu přímo spojenou s jevištním provozem, okamžitě jsem zrušil večerní produkci. V součinnosti s hygienickou stanicí se všichni zaměstnanci, kteří byli s dotyčnou osobou v kontaktu, podrobili testům a nastoupili zákonnou karanténu. Postupně je testováno téměř celé divadlo,“ říká ředitel Činoherního studia a dodává, že pozitivní zprávou je, že soubor byl testován negativně a všichni herci jsou zdravotně v pořádku. Prostor divadla byl pečlivě dezinfikován.

„Pokud druhé – výstupní – testy našich zaměstnanců budou negativní, obnovíme koncem příštího týdne naši činnost a soubor opět začne hrát,“ doplnil ředitel Trnka.

Kromě Činoherního divadla nákaza koronavirem omezila i provoz neštěmické radnice. Nákaza covid-19 byla zjištěna u jedné z pracovnic úřadu. Potvrdil to tajemník úřadu Jaroslav Brož.

„Magistrát města Ústí nad Labem poskytuje obvodu Neštěmice podporu, mimo jiné byla na radnici operativně zaslána dodatečná zásoba dezinfekce na povrchy i osobní prostředky a v případě potřeby je připravena i další pomoc,“ informuje mluvčí magistrátu Romana Macová. O tom, jak konkrétně se omezení provozu projeví ve službách pro občany, bude obvodní radnice občany informovat


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*