Dny evropského dědictví letos po pětadvacáté

ilustr. obr.
  •  

Město Ústí nad Labem se i letos připojí k oblíbené akci Dny evropského dědictví. Návštěvníkům města a blízkého okolí se tak naskytne možnost navštívit řadu i jindy nepřístupných památek. Od 12. do 20. září se otevře 25 památek, které jsou zajímavé nejen svou historií, ale třeba i architekturou.

Na řadě míst je navíc kromě samotné prohlídky připraven i doprovodný program. Chrám apoštola Pavla nabídne koncert klasické hudby, v Muzeu opevnění ve Velkém Březně je možné si vyzkoušet střelbu airsoftovými zbraněmi na terč, v palácové vile Carla Hermanna Wolfruma si účastníci prohlídky mohou vyplnit vědomostní kvíz, zámek Velké Březno nabídne hraný příběh ze života zámku a jeho obyvatel.

Tradičně doprovází tuto akci soutěž o ceny. V ústeckém nformačním středisku v Paláci Zdar nebo v každém z objektů si každý může vyzvednout turistický pas, do kterého sbírá razítka z navštívených míst. Vyplněný pas pak odevzdat zpět do infostřediska a tím se zařadí do slosování o hodnotné balíčky. Další informace najdete zde.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*