Prezentace knihy Boba Kartouse rozvířila diskuzi o budoucnosti vzdělávání v Ústeckém kraji

  •  

Severočeskou vědeckou knihovnu v Ústí nad Labem navštívil expert na vzdělávání a ředitel Pražského inovačního institutu Bohumil Kartous, aby zde představil svou knihu No future: „Vezeme děti na parním stroji do virtuální reality?“, která se věnuje problematice vzdělávání v kontextu vývoje české společnosti.

Na prezentaci navazovala panelová diskuze s prorektorem UJEP Pavlem Doulíkem, zástupcem Inovačního centra Ústeckého kraje Janem Wedlichem, učitelem teplického gymnázia Jiřím Řehákem, zástupcem odboru školství Ústeckého kraje Romanem Kovářem a ředitelkou Fakultní základní školy Neštěmická Marií Čápovou.

Pod moderátorskou taktovkou kreativního ředitele a spoluzakladatele společnosti Edhance Lukáše Rejchrta panelisté spolu s Bohumilem Kartousem diskutovali o současné úrovni vzdělávání v našem kraji, o dopadech krize způsobené Covid-19 a o možnostech implementace některých myšlenek ze zmiňované knihy pro zlepšení vzdělávání v našem regionu.

V rámci diskuze přišla řeč i na rozvoj meziinstitucionální spolupráce, na nutnost vzdělávat děti v práci snovými technologiemi nebo na alternativní možnosti hodnocení žáků. Zda bude mít tato diskuze reálný dopad na změny ve vzdělávání v našem kraji, ukáže až čas, ale všichni panelisté se shodli, že změny rozhodně zapotřebí jsou a tou nejzásadnější, od které se pak budou odvíjet všechny další, je podle zúčastněných změna myšlení lidí v pohledu na vzdělávání.

Jan Černecký, PR oddělení SVKUL


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*