FOTOGALERIE: Ústecký zarouškovaný půlmaratón

  •  

Ústí dnes žilo hlavně během. Jubilejní desátý ročník 1/2Maratonu provázely kvůli hrozbě nákazy koronavirem zpřísněná bezpečnostní opatření.

„Ústí obvykle náš půlmaratonský kalendář zakončuje, ale letos je vše jinak a my tu začínáme. Moc děkujeme všem, kteří nám pomohli uspořádat bezpečný závod v téhle obtížné době,“ řekl ředitel závodu Tomáš Coufal.

Vítězem ústeckého půlmaratonu se stal Ukrajinec Ivan-Bohdan Horodyskyi, který zvítězil v čase 1:03:54. Nejlepším z Čechů byl čtvrtý Vít Pavlišta v osobním rekordu 1:04:48. Mezi ženami vyhrála Kristina Hendelová, která zaběhla čas 1:13:29. Z Češek byla nejlepší Marcela Joglová s časem 1:15:12, která skončila čtvrtá. Eva Vrabcová-Nývltová, která se po krátké mateřské pauze vrátila a zaběhla čas 1:18:21, který stačil na šesté místo.

„Bylo třeba zavést nezbytná opatření, abychom všichni zůstali zodpovědní a v bezpečí. Týká se to zejména nošení roušek před startem závodu a po doběhu či v technickém zázemí, ale také diváků ve větších skupinách,“ uvedl Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru a dodal, že to nebylo jednoduché, ale ve spolupráci s hygienou, krajem i městem se vše povedlo.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*