Zastupitelé navrhli odvolání ředitele zoo

Zoo Ústí nad Labem
  •  

Jedním z bodů programu zářijového jednání zastupitelstva bylo i projednávání výsledků mimořádné kontroly v Zoologické zahradě Ústí nad Labem.

Ústecká zoo se s problémy potýká dlouhodobě. Loňská kontrola odhalila 111 pochybení. Letošní kontrola zjistila, že ředitel Roman Končel napravil jen 8 procent z předchozích pochybení, a navíc se dopustil 128 nových.  Mezi nimi je nevyhlašování výběrových řízení, účelové rozdělování hodnoty zakázek, překračování maximálních cen, hrazení faktur bez objednávek, nezveřejňování smluv v registru nebo chybějící materiál.

Kontrolu projednali ústečtí zastupitelé a doporučili městské radě, aby ředitele ústecké zoo odvolala z funkce. „Rada se tím podle usnesení zastupitelstva zabývat bude, proběhne diskuze, ale zatím nemohu říct s jakým výsledkem,“ řekla první náměstkyně primátor Věra nechybová a dodala, že se tím rada bude zabývat na svém nejbližším jednání.

Zoo je podmínečně vyloučena z Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií, dlouhodobý plán jejího rozvoje byl oběma oponentními posudky označen za nedostatečný a doporučeno zásadní přepracování.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*