Rozhovor: Nolan Corpening z Blades

  •  

Přinášíme vám rozhovor s hráčem amerického fotbalu, který v současné době působí v klubu Blades Ústí nad Labem. Jak se mu líbí na severu Čech?

Ahoj Nolane, mohl by ses trochu představit čtenářům?

Ahoj, jmenuji se Nolan Corpening a hraju v týmu Blades Ústí nad Labem na dvou pozicích. V obraně jsem free safety – poslední záchranná brzda proti dlouhým přihrávkám. V útoku jsem naopak wide receiver, tzn. ten člověk, který tyto dlouhé přihrávky zachytává. Je mi 25 let a americký fotbal hraji již přes dvacet let. Pocházím z Charlotte, USA, hrál jsem na North Carolina Central University, kde jsem pomohl vyhrát tři konferenční šampionáty v divizi 1 NCAA.

Jsi s námi díky pandemii již od března. Jak se ti tady zatím líbí?

Toto je poprvé, co jsem za oceánem. Když jsem tedy v březnu dorazil, netušil jsem, co mám očekávat. Musím říct, že tu jsou moc milí lidé a moc mi tu chutná. Jen se vždy raději při výběru z jídelního lístku ptám, jestli to není ze syrového masa, protože z toho vašeho tataráku mám trochu strach. Samozřejmě české pivo je skvělé a ženy moc krásné. V sobotu večer po zápase jsme se se spoluhráčem prošli po historickém centru Prahy, od muzea až na Karlův most. To byla nádhera. Kolem Ústí nad Labem se mi zase líbí ta příroda, mám půjčené kolo, takže po zdejších kopcích jezdím docela často. Ty výhledy jsou nezaměnitelné.

A co Blades? Jak se ti zamlouvá tým?

Rodina Blades se na mne velice těšila a ihned jsem pocítil tu bratrskou soudržnost. Hned v den mého příletu jsme měli vyrazit na přípravný kemp, který byl v ten den kvůli nařízením vlády zrušen. Spoluhráč Daniel polanka mne pozval k sobě domů na teplou večeři. Během karantény a později i tréninků jsem se díky skvělým spoluhráčům začal cítit jako doma i tak daleko od vlastní rodiny.

Chceš něco vzkázat fanouškům Blades?

Všem fanouškům a rodině Blades bych rád vzkázal, že děkujeme za jejich podporu. Doufám, že všechny uvidíme na nedělním zápase a slibuji, že je nezklameme!

Ptal se Marek Moudrý, Blades Ústí nad Labem

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*