FOTO: Barevný svět mezi generacemi jde do další fáze

  •  

Projekt, díky kterému si babičky a dědečkové z Domova pro seniory Dobětice užijí krásný výhled, a který zároveň nabídne mladé generaci proniknout do světa seniorů, zdárně pokračuje.

Koncem září žáci Základní školy Elišky Krásnohorské pod vedením svých pedagogů Šárky Ponížilové a Michaely Brablecové pokračovali v započaté práci na projektu „Barevný svět mezi generacemi“.

„I přes nepřízeň počasí a omezení kontaktu se seniory domova dokončili žáci první část projektu, zaměřenou na zvelebení venkovního areálu. Nevzhledné betonové zdi, na které klienti domova, mnohdy již upoutaní na lůžku, po většinu svého dne hledí ze svých pokojů a kudy ostatní senioři prochází na zahradu, rozkvetly pod rukama žáků 8. a 9. ročníků,“ popisuje jedna z pedagožek Michaela Brablecová.

Druhá část projektu už je zaměřena na zvelebení vnitřních prostor domova. Žáci společně se seniory – klienty domova vytvoří obrazy, jakmile epidemiologická situace dovolí kontakt mezi nimi.

Myšlenku na zkrášlení prostředí dobětického domova nosil v hlavě jak ředitel Základní školy Elišky Krásnohorské Martin Alinče, tak i Michaela Brablecová, která v tomto domově působila několik let jako ošetřovatelka. Realizační tým doplnila Šárka Ponížilová, která s dětmi vytváří velmi hezké obrazy.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*