Během dušičkových návštěv pohlídají hřbitovy strážníci

  •  

Památka zesnulých neboli Dušičky. Tato vzpomínka připadá každoročně na 2. listopadu. Řada návštěvníků hřbitovů, ale už v těchto dnech míří ke svým hrobům a pomníčkům, aby je vyzdobili. I letos v tomto období hlídají hřbitovy strážníci.

Letos strážníci nebudou hlídat místa posledního odpočinku jen kvůli možným vandalům, ale i kvůli dodržování vládních protiepidemických opatření. „Chtěl bych poprosit všechny návštěvníky hřbitovů, aby i na těchto místech dodržovali všechna opatření, nosili roušky a dodržovali rozestupy. Buďte prosím ohleduplní k sobě i ke zdraví druhých. Jedině tak můžeme situaci zvládnout,“ požádal primátor Petr Nedvědický. Na všech hřbitovech je prodloužena otevírací doba do 20:00 hodin.

Přesto strážníci doporučují nenechávat cennosti v autě, a to ani nákup. „Řidiči si musí uvědomit, že odstavená auta mohou působit jako výkladní skříně a nenechávat na sedadlech tašky a osobní věci, které mohou přilákat případné zloděje,“ dodává zástupce ředitele ústeckých strážníků Jan Novotný.

V Ústí nad Labem se budou hlídky pohybovat na všech hřbitovech a jejich přilehlém okolí. Strážníci se budou snažit, aby toto sváteční období proběhlo, co nejklidněji a aby jejich hlídky nemusely řešit žádné zbytečné přestupky.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*