Po Ústí budou chodit Dezinfikátoři

  •  

Po vzoru pražského studenta Jana Faltuse, který ve svém volném čase dezinfikuje nejrůznější místa ve veřejném prostoru, jako jsou tlačítka semaforů, parkovacích automatů nebo třeba bankomatů, bude v Ústí fungovat projekt Dezinfikátoři.

Dobrovolníci budou ve dvoučlenných skupinách procházet předem určené lokality, dezinfikovat riziková místa a uklízet jejich okolí.

Do projektu se zapojila Severočeskí vědecká knihovna, uskupení Čističi Ústí a Dobrovolnické centrum. „Knihovna jakožto partner projektu bude fungovat jako logistické a koordinační centrum. Samotný výdej ochranných pomůcek a dezinfekčních prostředků pro dobrovolníky pak bude probíhat u výdejního okénka kavárny Knihomolka, která se nachází v budově vědecké části knihovny v ulici Velká Hradební 49,“ vysvětluje vedoucí PR oddělení knihovny Jan Černecký.

„Nejde nám o to suplovat činnost Městských služeb nebo Statutárního města Ústí nad Labem, které projekt podpořilo věnováním dezinfekčních prostředků. Zmiňované organizace dělají maximum a my jsme se je rozhodli podpořit. Chceme jen přiložit ruku k dílu a pomoci v době, kdy je to potřeba. Kromě boje proti viru chceme těmito aktivitami pomoci měnit sociálně nežádoucí návyky lidí v naší společnosti,“ dodává jeden ze zakladatelů projektu, koordinátor dobrovolníků, lektor in-line bruslení a volnočasových aktivit pro děti a mládež Ondřej Thor z uskupení Čističi Ústí. Zapojit se může úplně každý, podrobnější informace jsou na stránkách www.projekt14.cz.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*