Koronavirus zasáhl i do života ústeckých karatistů

  •  

Omezení způsobená pandemií koronaviru zasáhla více či méně každého z nás. Sport je jedno z odvětví, které je prakticky omezeno úplně. Abychom se dozvěděli, jak se dotkla omezení ústeckého karate, tak jsme položili pár otázek zástupci největšího klubu karate v Ústeckém kraji, SKR SPORT UNION, jeho hlavnímu trenérovi Josefu Rajchertovi.

Jak je ovlivněna vaše sportovní příprava a vlastně i celá činnost klubu?

Zpočátku jsme řešili přípravu v omezených skupinách terénním během, jízdou na kolech, ale situace se vyhrotila, a tak jsme přešli na individuální tréninky. Trenér kumite Petr Nechyba připravuje každému členovi Áčka samostatný trénink a ten zpětně kontroluje. Jedná se o mapkou a časovou osou z aplikace doložený běh nebo jízdu na kole a ostatní fyzickou přípravu.

Tým „A kata“ přešel na individuální, 20minutové konzultace jednou týdně, kdy s trenérem, za dodržení všech hygienických podmínek, účasti pouze jedné osoby a distancí na 5 metrů, závodník konzultuje svou domácí přípravu a vyhodnotí se výsledek předcházejících pokynů.

Největší potíže nám vznikají v kurzech, které potřebují trenérský dohled a výuka On-line je neúspěšná. Stylu této výuky mají ze školy hodně a jsou tím již unavené, navíc v karate takto trénovat nové adepty úspěšně moc nelze. Řada dětí, které přišly v září do kurzu, dostaly úvodní informace a trochu základů. Je třeba pokračovat…Museli jsme zrušit řadu tradičních soutěží a populárních akcí, včetně těch, které podporuje město Ústí nad Labem a Ústecký kraj.

Dovedu si představit potíže ostatních zejména kolektivních sportů, které potřebují led, kolektiv na hřišti pro svou hru nebo plavci bazén. Ti to mají ještě horší.

Jako trenéři všichni doufáme, že se situace rychle upraví a nebude nám v době sportovního útlumu klesat členská základna.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*