I vlídné slovo léčí, říká sestřička z agentury ACME

  •  

Pečovat o nemocného člena rodiny doma vám i během pandemie koronaviru pomůže ústecká agentura domácí péče ACME. Podle jedné ze sestřiček Lenky Orolinové, Dis. se péče o nemocné během pandemie neliší a probíhá i několikrát denně sedm dní v týdnu.

Jak náročná je péče o pacienty během pandemie koronaviru?

Rozsah péče o naše klienty v domácím prostředí během pandemie koronaviru není nijak pro sestru z terénní domácí péče ani pro klienta limitující. Máme jen nastavená zvýšená hygienická opatření. Kienty s pozitivním testem na covid-19  pokud má mírné příznaky a jeho stav nevyžaduje hospitalizaci či po prodělané nemoci propuštěné po povinné karanténě neodmítáme. Máme proškolený personál, který dokáže zasaturovat i potřeby těchto klientů. Máme i dostatek ochranných pomůcek.

Jak se v této době chráníte?

Dodržujeme zvýšená hygienická opatření. Užíváme ochranné pomůcky, omezujeme kontakt s klientem na dobu nezbytně nutnou pro provedený výkon. Žádáme klienty o dodržování těchto pravidel. A jednatelka domácí péče ACME Štěpánka Tomsová nás pravidelně zásobuje přísunem vitamínů na podporu imunity.

A co pacienti? Je péče jiná?

Klienti jsou průběžně informováni o aktuálního dění kolem covid-19 prostřednictvím své terénní sestřičky. Vedení agentury ACME klienty požádalo, aby měli během celé návštěvy sestřičky zakrytá ústa a nos. Klientům nabízíme také možnost emoční podpory v době omezeného kontaktu s jejich rodinou a přáteli. Ono i vlídné slovo léčí.

Nehrozí, že se kvůli nákaze koronavirem nebo karanténě za pacientem nedostavíte?

Covid-19 a spousta dalších onemocnění či úrazů nelze předvídat a proto se nevyhýbají ani zdravotníkům. Pokud terénní sestřička klienta onemocní nebo se dostane do povinné karantény, převezme za ni péči u jejích klientů další z kolegů. Nikdy se nestane, aby klienti zůstali bez adekvátně poskytnuté ošetřovatelské péče. Stejně tak jako v době dovolených, o víkendech či svátcích.

Fungujete jako tým?

Ošetřovatelská péče je vždy týmová. Nejen v podobě předávání životních zkušeností, ale i specifik v různých oborech. Každý zaměstnanec Agentury domácí péče ACME je důležitým článkem fungujícího řetězce.

Co vás v době hrozby nákazy koronavirem trápí?

Strach o zdraví svých klientů, kolegyň a rodiny. A „takzvaná demokracie“, takže nedodržování stanovených hygienických opatření. Tato skupina lidí by především měla myslet na to, že i oni mají rodiče, prarodiče a spoustu ohrožených skupin ve svém okolí.

ACME Domácí péče s.r.o.

Železničářská 908/24

400 03  Ústí nad Labem

Email: info@acmepece.cz

Tel. 475 216 331

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*