Mistrovství karate ve znamení koronaviru

ilustr. obr.
  •  

Za velkých hygienicko-bezpečnostních opatření se přece jen uskutečnilo, uplynulý víkend v Pardubicích, odkládané Mistrovství České republiky v karate.

Dvě stanoviště covidových testů před vlastním vstupem do haly, omezený přístup do haly, přesný harmonogram akce a snížené počty závodníků v kategoriích, žactvo bylo ze soutěže vyloučeno. To byly ukazatele této vrcholné soutěže, kam ústecký Shotokan měl původně na 36 nominací ve všech kategoriích a disciplínách.

Takto okleštěná soutěž sice nesplňovala parametry kvalitní konkurence závodních kategorií, ale byla vyjádřením síly organizace a naplněním přípravy těch nejlepších závodníků republiky. Ne všichni se do haly a ke svým zápasům dostali. Řada, v anticovidovém testu podrobených, závodníků odjížděla z Pardubic ještě před konáním jejich soutěže domů jako pozitivní. To se stalo i třem ústeckým rozhodčím (Janda, Simandl, Stropnický), kteří však byli druhý den a po následném druhém vyhodnocení testu povoláni zpět na soutěž.

Ústečtí závodníci SKR SPORT UNION přišli testy pouze o velmi dobře připravenou Terezu Chobotovou, kterou stihl pozitivní výsledek testu. „Tereza byla ve výborné formě, bez příznaků a pomýšleli jsme na příčku nejvyšší, bohužel testy jí do haly nepustili,“ litoval závodnici její trenér Nechyba.

„Nakonec jsme měli možnost nasadit do soutěže pouze třetinu připravovaných a nasazených závodníků klubu, kteří přivezli řadu medailí,“ komentoval soutěž ústeckých šéftrenér Rajchert a podal informaci o výsledcích.

„Daniel Drábek mezi muži do 60, stejně jako jeho bratr Martin v U 21, nepoznali porážku a potvrdili svou dominanci v těchto kategoriích. D. Drábek dokonce ukončil 2 zápasy v celkovém skóre 17:0). Medaile úspěšného ústeckého klubu: 1. Dan Drábek sen. -60, 1. Martin Drábek U21 -60, 2. Kimi Zita dor.-57, 2. Michal Polák dor. -63, 2. Laura Husáková dor.-53, 3. Jan Bednář dor.-52, 3. Elen Kozlová dor.+54. Nedařilo se plně pouze K. Sotonové a L. Kovářové. Doma bohužel, pro karanténu nebo příznaky Covidu, zůstali Gubíková, Čepičková i trenér (rozhodčí) Rajchert.“


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*