V Hraničáři budou promítat i dokument o dálnici D8

  •  

I v novém roce ožije bývalého kino Hraničář předtaveními Činoheráku Ústí a hostujících divadel. Návštěvníci se mohou těšit i na filmové novinky Prvního kina, umělecké happeningy a výstavy v nově vznikající Galerii Hraničář.

První lednový týden bude v Hraničáři patřit dokumentu Dál nic, který se promítá 6. ledna od 19.30 hodin. V pátek 9. ledna uvede hru Činoheráku Ústí Hlas srdce od Františka Marka.

Dál nic – úterý 6. ledna od 19. 30 hodin

Sedm let stavby, šestnáct kilometrů dálnice a zablokovaná společnost. Dál nic je celovečerním dokumentem o předraženém veřejném projektu – nechvalně proslulé D8, která vede přes chráněnou krajinu Českého středohoří, a kterou se ani po mnoha letech nedaří otevřít. ČR, režie: Ivo Bystřičan, 2014

František Marek, Hlas srdce – pátek 9. ledna od 19.30 hodin

Jak vypadá partnerské soužití bez „růžových brýlí“, když prvotní fázi zamilovanosti vystřídá opravdový život se všemi jeho zapeklitostmi, přiblíží Hlas srdce od Františka Marka. V roli milenců se divákům představí Jan Jankovský a Anita Krausová, postavy „rádce“, životem zkoušeného bezdomovce, se skvěle zhostí Jaroslav Haidler.

Tříkrálová sbírka 2015 v Hraničáři

Hraničář se také zapojí do Tříkrálové sbírky, kterou pořádá Oblastní charita Ústí nad Labem. V úterý 6., pátek 9., pondělí 12. a v úterý 13. ledna, pokaždé od 14.00 hodin až do zahájení představení, si zde mohou návštěvníci zakoupit punč či jiný teplý nápoj a touto cestou podpořit lidi, kteří se ocitli v nouzi a nepříznivé životní situaci.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*