Firma Samohyb z Ústí dostala cenu za druhou nejlepší inovaci

Foto: icuk.cz
  •  

Ústecký kraj spolu s Inovačním centrem Ústeckého kraje (ICUK) a agenturou Czechinvest vyhlásili výsledky soutěže o nejinovativnější firmy regionu za rok 2020.

V kategorii velkých podniků bylo z důvodu slabší účasti zastoupených firem vyhlášeno pouze první místo, které získala společnost ZKL Klášterec nad Ohří a v kategorii malých a středních firem pak zvítězil roudnický výrobce nanovlákenných materiálů Pardam Nano4fibers.

Dařilo se i ústeckým kandidátům. Ocenění za druhou nejlepší inovaci v kategorii malých a středních podniků převzala ústecká vývojářská firma Samohyb se svým zabezpečeným cloudovým řešením VPN pro malé byznys týmy. Třetí místo získala litvínovská společnost Simona-Plast Technik za inovaci SPC potrubí, které díky ochranné polypropylénové vrstvě zlevní a zjednoduší instalaci potrubí bez nutnosti užití písku.

„Přihlášených v soutěži bylo loni z pochopitelných důvodů méně, ale o to kvalitnější to byly projekty. Jsem moc rád, že inovace můžeme touto cestou vyzdvihnout a firmy zviditelnit. Ukazují cestu i ostatním, a jak se dostat z krize s pomocí inovací,“ okomentoval ocenění ředitel Inovačního centra Ústeckého kraje Martin Mata.

V soutěži Inovační firma Ústeckého kraje se každoročně oceňují inovace výrobků, služeb nebo technologií zrealizované v regionu za uplynulé tři roky. Vyhlášení proběhlo v sídle Inovačního centra Ústeckého kraje ICUK Space Hradební v Ústí nad Labem a pro veřejnost bylo vysíláno online.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*