Oprava Benešova mostu se znovu odsouvá

  •  

Plánovaná oprava mostu dr. Edvarda Beneše se posouvá.  Měla začít už loni a hotovo mělo být do konce roku letošního. Termín oprav se ale posune zřejmě až na rok 2022 nebo 2023. Ústecký kraj jako vlastník a investor stále nemá stavební povolení a na projektu se stále pracuje.

Kvůli pandemii koronaviru zpozdilo vyhlášení dotací Integrovaného regionálního operačního programu. Dotace by měly opravu z velké části financovat. Podle krajského radního pro investice a majetek Tomáše Riegera se to bez dotace neobejde, mohla by pokrýt až 85 procent rekonstrukce.

„Technologicky téměř dojde k tomu, že se postaví most nový. Zvednou se kovové mostní oblouky, které se zpevní, pak se odstraní konstrukce mostovky se silnicí. Po opravě či výměně se položí zpět, udělá se nová silnice a na své místo se vrátí oblouky. Z původního moc nezůstane, i když vzhled zůstane stejný,“ dodal Rieger. Nově bude na mostě osvětlení a prostor pro truhlíky s květinami.

Městu se další posunutí oprav nelíbí. Na generální opravu mostu se už připravuje. Ústecký dopravní podnik už loni koupil parciální trolejbusy, aby byla zajištěna dopravní obslužnost. Kvůli havarijnímu stavu mostu po něm nesmí jezdit najednou oběma směry vozidla městské hromadné dopravy a jejich vjezd řídí semafory. Oprava důležité spojnice Střekova se zbytkem města měla stát 440 milionů korun.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*