Ústečtí zastupitelé schválili rozpočet města včetně 100 milionového úvěru

  •  

Zastupitelé na svém dnešním jednání schválili rozpočet pro letošní rok, protože je schodkový, tak ho vyrovnávají zdroje vytvořené v minulosti.

„Přípravu rozpočtu pro letošek ztížilo mnoho aspektů, proto jsme dosud fungovali v rozpočtovém provizoriu. Na konci roku to byl neschválený státní rozpočet, opatření vlády kvůli pandemii covid a nejasnosti okolo příjmů města,“ vysvětlila první náměstkyně primátora Eva Outlá. „I tak je rozpočet navržen s velkou mírou opatrnosti, protože není dosud jasné, jak se bude situace vyvíjet,“ dodala Outlá.

Příjmy by měly být 1 828 962 700 korun a výdaje 2 153 223 700 korun. Na financování schodku budou použité finance, které město ušetřilo v minulých letech. Rozpočet počítá s investicemi 414 milionů korun, ale i se stomilionovým úvěrem na připravené projekty.

Peníze půjdou na opravu chodníků a komunikací. Po letech se dočká opravy třeba ulice Výstupní, opravovat se začne i areál bývalého rektorátu UJEP v ulici Hoření a objekt Kamenná na Střekově. V plánu je i dokončení rekonstrukce bazénu v jeslích. Město chce více podpořit domovy seniorů a muzeum získá budovu pro nový depozitář. Ústí také počítá se zavedením autobusové linky k jezeru Milada. Důležitá je oprava ochranné zdi zajišťující sesuv ve Vaňově. Do fondu pro pomoc zoo půjde 20 milionů korun.

Hlasování o rozpočtu se nezúčastnili zastupitelé Ústeckého fóra občanů, kteří opustili jednací sál. „Máme dávat příklad občanům, kteří jsou uzavřeni v katastrech svých obcí, a zde sedí zastupitelé vedle sebe, opatření neopatření. Jen kvůli prosazování svých zájmů. Proto jsme museli odejít, přestože jsme k rozpočtu a úvěrovým dobrodružstvím měli co říci,“ řekla k tomu Věra Nechybová.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*