Ústí plánuje regulaci hazardu

  •  

Výrazné omezení hazardu na svém území chystá vedení města. Očekává od toho zlepšení složité sociální situace.

„Každá koruna vybraná na daních z hazardu vytvoří 4 koruny společenských nákladů, tudíž jsou to krvavé peníze. Výrazné omezení hazardu na území města, zamezí odtoku stovek milionů korun z kapes našich občanů a též to přispěje k ozdravení veřejného prostoru,“ vysvětlil náměstek primátora Martin Hausenblas a dodává, že město nezpoplatňuje odpady, jen zde přichází ročně o 74 milionu korun. Zákaz heren je i v memorandu nové koalice na ústeckém magistrátu.

Pokud ústečtí zastupitelé novou vyhlášku o regulaci hazardu schválí, dojde od května k zákazu činnosti více než 110 heren. Zanikat budou postupně, protože doběhnou vydaná povolení, která můžou platit i tři roky. A herny nahradí několik kasin.

Pokusy omezit hazard ve městě proběhly neúspěšně už v minulosti několikrát. Důvod zamítnutí regulace hazardu byl vždy stejný, v městské kase by chybělo až 90 milionů korun. „Jsem si jist, že peníze z hazardu budeme schopni kompenzovat. Já osobně tyto peníze v rozpočtu města nechci. Jsou to peníze vybrané z lidského neštěstí,“ uzavírá Hausenblas.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*