Sestřičky z ACME vám pomohou s péčí o nemocného u vás doma

  •  

Domácí péče je v současné době velmi důležitou součástí péče o nemocného. Podle jednatelky ústecké agentury domácí péče ACME Štěpánky Tomsové, která pomáhá stonat lidem doma už více než dvacet let, má na ni nárok každý, komu ji napíše lékař a je hrazená pojišťovnou.

Jak funguje domácí zdravotní péče?

Domácí zdravotní péče pomáhá klientům, kteří potřebují kvalifikovanou zdravotní péči, avšak jejich zdravotní stav nevyžaduje soustavnou lékařskou péči v lůžkovém zařízení. Domácí péči předepisuje ošetřující lékař, praktický či specialista. Určí, jaké zdravotní výkony budeme poskytovat u klienta, frekvenci a časové rozhraní ošetřovatelské návštěvy.

Jaké má výhody?

Předností léčení v domácím prostředí je psychická pohoda nemocného, která hraje důležitou roli při uzdravování. Zdravotní sestry pracující v domácí péči vykonávají zdravotní výkony ve stejné kvalitě jako v nemocnicích.

Má na domácí péči nárok kdokoli? Hradí ji všechny pojišťovny?

Ano, má. Pečujeme od dětí až po seniory. Hradí se z veřejného zdravotního pojištění. Agentura ACME má uzavřenou smlouvu se všemi zdravotními pojišťovnami, které působí na Ústecku.

Domácí péče v době covidu. Ulehčuje domácí péče nemocnicím tím, že se umí postarat o pacienta s lehčím průběhem nebo po prodělaném covidu?

Dokážeme se postarat o pacienty s covid – 19 pozitivní i po prodělaném onemocnění. Máme zkušenosti a nastavené zvýšené hygienické opatření, abychom zabránili dalšímu šíření infekce. Neděláme rozdíly, zda je klient pozitivní nebo ne. Jsme zdravotní sestry a naší povinností je péče o všechny nemocné.

Poskytujete i domácí hospicovou péči? Co zahrnuje?

Poskytujeme. Nabízíme rodinám pomoc, které se rozhodly umožnit svému blízkému zemřít důstojně, v domácím prostředí, v kruhu nejbližších. Docházíme za klientem dle potřeby i nad rámec pracovní doby.

Je něco, co poskytovatele domácí péče trápí?

Trápí nás nedostatek zdravotního personálu, zdravotních sestřiček, které si zamilují tuto práci či poslání.

ACME Domácí péče s.r.o.

Železničářská 908/24

400 03 Ústí nad Labem

Email: info@acmepece.cz


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*