Singletrail na Střížovickém vrchu bude

  •  

O vybudování singletrailových tras na Střížovickém vrchu je rozhodnuto.  Vznik tras pro horská kola na Střížovickém vrchu schválili radní.

„V první etapě je v plánu vybudovat lehký trail pro cyklistické nadšence,“ vysvětluje mluvčí města Romana Macová s tím, že ve druhé etapě se počítá se středně lehkým trailem, jeho vybudování ale bude předcházet provedení biologického hodnocení a také vyhodnocení zkušeností a provozu lehkého trailu.

Vstup a jízda na stezkách bude zdarma. Traily nebudou vedeny po stávajících pěších stezkách. Příjezdy na začátek trailů povedou po stávajících cestách a v rámci výstavby do nich nebude zasahováno.

„Odbor dopravy a majetku v současné době zajišťuje dopravní opatření spočívající v zákazu vjezdu všech motorových vozidel z ulice Střížovická a zákaz vjezdu mimo dopravní obsluhy z oblasti od Všebořic,“ doplňuje mluvčí města.  Na místě se hledají vhodné prostory od Všebořic pro vybudování odstavného parkoviště, které by sloužilo pro všechny návštěvníky Střížovického vrchu.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*