Herci z Činoheráku se připojí k Týdnu péče o duši

  •  

Mezinárodní divadelní ústav (International Theatre Institute / L‘Institut International du Théâtre) vyhlásil tento týden jako Týden péče o duši. K akci se z vlastní iniciativy připojí i herci z ústeckého Činoheráku. Vše proběhne za dodržování platných hygienických nařízení.

„V úterý 4. května a ve čtvrtek 6. května se naši herci převléknou do gala, z divadla vyrazí první dvojice směrem k šikmému kostelu, cestou se budou přidávat další dvojice a celá tato akce vyvrcholí u kostela u Fóra, kde budou herci za doprovodu houslí, hrát bude Petr Uhlík, tančit. Opět jen ve dvojicích,“ říká Petr Kuneš z ústeckého Činoherního studia a dodává: „Aby naši herci oslovili co nejvíc lidí, a to bez oficiální propagace, bude se akce opakovat i ve čtvrtek ve stejném scénáři.“

Akce by měla podpořit názor Divadelního ústavu a ostatních kulturních institucí – včetně Činoherního studia, že kultura je dnes na vedlejší koleji. Neexistují žádné konkrétní plány na její bezpečné uvolňování a do dnešního dne divadelníci netuší, za jakých podmínek a kdy, budou moci začít s pořádáním kulturních akcí v kontaktu s lidmi.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*