Hráč Blades David Nový: Chtěl bych se co nejdřív vrátit na hřiště

  •  

Na konci ledna ocenili Blades nejlepší hráče uplynulé sezony. Nejužitečnějším hráčem flag footballu, tedy bezkontaktní varianty amerického fotbalu, se stal David Nový.

Jak dlouho se věnujete flag footballu? Jak ses dostal k Blades?

Flag hraju 4 roky. K Blades jsem se dostal díky svému bratrovi Ondrovi, který už nějakou dobu hrál. Já zrovna skončil s basketbalem, tak jsem si řekl, že bych mohl zkusit americký fotbal. Jelikož mi v té době nebylo 15, musel jsem jít hrát flag, ale špatné rozhodnutí to nebylo.

Co vás na flagu nejvíc baví?

Na flagu mě nejvíce baví, že můžete skoro poznat, jaké je hrát tackle. Že máte možnost si zkusit něco, co není v České republice tak časté.

Čím myslíte, že jste si v loňské sezoně zasloužil ocenění nejužitečnějšího hráče?

Ocenění nejužitečnějšího hráče jsem si zasloužil asi proto, že jsem hrál v útoku i obraně a dost jsem pomáhal, ale myslím si, že bez mých trenérů bych to asi nedokázal.

Sledujete NFL? Jaký je vás oblíbený tým?

NFL sleduji hodně. Mým aktuálně oblíbeným týmem je pravděpodobně Arizona Cardinals.

Jak moc ti chybí flag, když se teď nemůže hrát? Trénuješ nějak individuálně?

Flag mi hodně chybí, chybí mi normální tréninky, chtěl bych se co nejdřív vrátit na hřiště. Doma trénuji, teď máme online tréninky s Jakubem Jirglem.

Co jinak děláte, co vás baví? Jaké jsou vaše plány do budoucna?

Většinu času jsem teď doma, kvůli lockdownu. Doma hraju hry a učím se na příjímačky. Mé plány do budoucna jsou zůstat ve formě, to je aktuálně můj hlavní cíl, jelikož minulou sezónu jsem si oblíbil pozici safetyho a chtěl bych v ní i pokračovat i v tacklu.

Blades Ústí nad Labem

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*