Ke koncepci rozvoje zoo se můžete vyjádřit

Foto: Fb Kala a Delhi, sloni v ZOO Ústí nad Labem
  •  

Návrhy na budoucí rozvoj zoo představili dva kandidáti na nového ředitele. Jedním z nich je bývalý šéf zoo Praha Petr Fejk a druhá je Ilona Pšenková, která v ústecké zoologické zahradě už pracovala jako zooložka.

Petr Fejk by přestal v ústecké zoo chovat ikonická zvířta, jako jsou šelmy, sloni nebo lidoopi, která potřebují náročné podmínky pro chov. Změnil by některé stávající pavilony drahé na provoz za nízkonákladové. „Zvíře není exponát, takže bych vytvořil iluzi volné přírody,“ řekl Petr Fejk a dodal: „Finanční podpora by měla být konzistentní, trvalou a dlouhodobou podporu. Od města chci 300 milionů korun a za pět let bude zoo Ústí mít 300 tisíc návštěvnost.“

Ilona Pšenková připustila, že není krizový manažer, ale zároveň si myslí, že ústecká zoo ho ani nepotřebuje, ale že potřebuje silného lídra. Ikonická zvířata by v zoo zachovala, vybudovala nový sloninec za 100 milionů korun, který by měl výběh na Mariánskou skálu. „Chci moderní zoo, stavět na tom, co funguje. Během pěti let je můj odhad na investice 148 milionů korun, na dalších pět je to 340 milionů,“ říká zooložka Ilona Pšenková.

„Obě koncepce najdete až do 14. června na webu města, a lidé se k nim budou moci vyjádřit,“ řekla radní Eva Nováková a dodala, že konečné slovo při výběru ředitele pak bude mít městská rada.

Nové vedení zoo to nebude mít lehké. Zoologická zahrada je totiž podmínečně vyloučena z Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií a na obnovu plnohodnotného členství v asociaci má zoo zhruba rok.


  •  

1 komentář u Ke koncepci rozvoje zoo se můžete vyjádřit

  1. K čemu se tady chcete vyjadřovat? Kdo to včera sledoval, tak neměl chuť ani večeřet. Zastupitelé dali jasně najevo, kdo by měl být zvolen, ale Nedvědickému se to evidentně nezamlouvalo. Je to ostuda v přímém přenosu! Dodnes slyším Hausenblase jak vykřikuje jak zoo potřebuje silného a zkušeného manažera, teď když se jim nabízí tak hrají divadlo.
    ProÚstí je nyní ve vládnoucí koalici, tak uvidíme jak se k celé věci postaví.

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*