Rychta po lockdownu: Nová jídla, ústecká desítka i višňový speciál

  •  

Hospodští a restauratéři otevřeli zahrádky po několikaměsíční pauze zaviněné koronavirem. Ústecká restaurace s minipivovarem Na Rychtě podle šéfkuchaře Jana Heřmánka v lockdownu nezahálela.

Jak jste využili pauzu způsobenou pandemií?

V době lockdownu jsme se pilně připravovali na otevření a za zavřenými dveřmi každý den pracovali.

Fungovalo výdejové okénko, ale dlouhodobé zavření restaurace mohlo odradit stálé zákazníky. Vrátí se?

Byla to úplně jiná práce, než na jakou jsme byli zvyklí. Prodej obědů přes okénko nebyl nic moc. Stálé hosty pod rouškou jsme málem ani nepoznali, proto jsme rádi, že nám zachovali přízeň.

Museli jste propouštět zaměstnance?

Jsme vážně moc hrdí na to, že se nám podařilo udržet kmenové zaměstnance, a hosté se proto mohou těšit na známé tváře.

Připravili jste nějaké novinky?

Se spuštěním zahrádek jsme také spustili nový web. Původně to mělo být k desátému výročí naší restaurace, které jsme kvůli omezení provozu nemohli oslavit. Na parkovišti jsou nově namontovány držáky na kola pro návštěvníky cyklisty. Máme nový jídelní lístek a vlastně i nápojový lístek.

Spotřeba točeného piva v pandemii obecně klesla. Připravili jste nějaké speciály ve vašem minipivovaru?

Sládkové v lockdownu pracovali na nových pivech. Na našem facebookovém profilu probíhala soutěž mezi novými ovocnými pivními speciály a naši hosté na základě ochutnávky vybrali novou příchuť pivního speciálu, a to višeň. Jako další nové pivo máme novou ústeckou desítku, kterou také můžete ochutnat na čepu a dát si ji třeba k obědu.

Na co z nového jídelního a nápojového menu byste rád upozornil?

Z nového jídelního lístku bych rád zmínil jídla k pivu. Nově nabízíme třeba huspeninu z uzeného kolene, kuřecí křídla s bagetou, rozpečený chléb s trhanou krkovičkou nebo výbornou naši pivní zmrzlinu. Ale nebojte se, naše klasika – tatarák zůstal i v novém menu. Takže přijďte k nám do restaurace strávit klidné chvilky s dobrým jídlem a ústeckým pivem z Rychty. Celý personál se na vás těší.

Hotel a pivovar Na Rychtě

Klášterní 75/9, Ústí nad Labem 400 01

Tel.: 475 205 018, 475 213 138

www.pivovarnarychte.cz


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*