Ústecká zoo má nového ředitele, povede ji Ilona Pšenková

Zoo Ústí nad Labem
  •  

Ředitelkou ústecké zoo byla radními zvolena Ilona Pšenková. Povede ji od července. Ve výběrovém řízení přitom skončil na prvním místě bývalý ředitel zoo Praha Petr Fejk.

„Volil jsem ve prospěch Petra Fejka, ovšem Rada města rozhoduje demokraticky. Já její rozhodnutí respektuji a paní Pšenkové přeji hodně úspěchů a budu ji v práci pro naši zoo maximálně podporovat,“ řekl náměstek primátora Martin Hausenblas.

Ilona Pšenková chce zachovat ikonická zvířata, jako jsou sloni nebo orangutani a v plánu má modernizaci některých pavilonů. Radní oceňují její odborné znalosti a zkušenosti, jež jsou zárukou rozvoje zoologické zahrady. Její koncepce počítá během deseti let s investicemi 330 milionů korun.

Podle primátora Petra Nedvědického jeden ze členů komise volbu zpochybnil. „Bohužel se objevilo podezření, že výběrové řízení neproběhlo podle pravidel. Část odborníků přizvaných do výběrové komise se na vítězi domluvila předem, aniž by viděla obě koncepce. Proto rada s rozhodnutím komise nesouhlasila a jmenovala ředitelkou Ilonu Pšenkovou,“ vysvětlil primátor Petr Nedvědický.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*