Smlouva na stavbu ledové plochy je neplatná

  •  

Druhá ledová plocha, kterou měla postavit společnost Padok vedle stávajícího zimního stadionu nevyroste. Smlouva s městem o její stavbě je kvůli chybám v textu neplatná. Vyplývá to z jednání zastupitelů.

Na jednání zastupitelů také zaznělo, že společnost Vedepet, což je vlastník Padoku, je v konkurzu. Takže je riziko, že Padok půjde do likvidace. V současné době nemá žádné statutární orgány, protože její jednatelé odstoupili a noví ještě nebyli zvoleni.

Roky odkládanou druhou ledovou plochu chce město postavit samo. Podle náměstka primátora Martina Hausenblase chce vedení města požádat o dotaci od Národní sportovní agentury. „Budeme čerpat dotaci 90 milionů korun na výstavbu, zbytek bude hrazen z prostředků města,“ řekl před časem Hausenblas. Pokud půjde vše podle plánů, tak by se mohl nový tréninkový stadion začít stavět v polovině roku 2023.

Stavbě haly už před časem ustoupila proslulá sportovní hala Konírna, kde se hrávaly míčové sporty a později badminton. Nová hala je ve městě potřeba. Současný zimní stadion je přetížený nejen sportovními kluby, ale i kulturními akcemi.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*