TIP: Pivovar Velké Březno otevírá turistům

  •  

Poprvé od konce loňského září, kdy nebyl vstup možný kvůli epidemii, se návštěvníci opět mohou vydat na exkurzi do Velkého Března v severních Čechách. Poprvé pivovar otevře své brány už tuto sobotu 3. července v 14.30 hodin. Pro vstup i při samotné prohlídce ovšem platí dodržování přísných bezpečnostních opatření.

Návštěvníci se při prohlídce dozvědí spoustu informací z historie pivovaru a prohlédnou si některé současné provozy, například historickou varnu, kde se dodnes pivo vaří. Jako jeden z mála pivovarů zve Velké Březno i do staré sladovny, a především ukazuje tradiční dokvašování piva v otevřených spilkách. Nakonec všichni dospělí návštěvníci 18+ pivo Březňák ochutnají.

Prohlídka s kvalifikovaným průvodcem a závěrečnou degustací trvá 90 minut. Výklad je možný v češtině, němčině a angličtině. Cena včetně degustace je 100 Kč, senioři a studenti zaplatí 60 Kč. Na exkurzi je třeba přihlásit se předem (minimálně týden), potřebné kontakty všichni zájemci najdou na www.breznak.cz. Na stránkách visí i termín pravidelné exkurze bez předchozí rezervace (každá sobota v 14.30 hodin).

Pozor, Pivovar Velké Březno se jako potravinářský provoz řídí přísnějšími bezpečnostními pravidly. Maximální počet návštěvníků v jedné exkurzi je 15 osob. Na místě je třeba poslouchat pokyny průvodce a dodržovat rozestupy. Po celou dobu pobytu v pivovaru je nezbytná ochrana dýchacích cest (s výjimkou degustace) a dezinfekce rukou při vstupu. Na základě vládních opatření každý návštěvník předloží doklad o prodělání nemoci nebo o očkování, a to minimálně 22 dnů od první dávky. Vstup je dále možný po předložení PCR testu starého maximálně 7 dní nebo POC testu starého maximálně 72 hodin. Dostačující je i potvrzení o testování od zaměstnavatele (negativní antigenní test, ne starší než 72 hodin).

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*