O koupi Vrbáku město nejedná

  •  

Bývalé lázně dr. Vrbenského by mohly mít šanci na obnovu. V současné době jsou za 5,5 milionu korun na prodej. Současný majitel, firma Power Get, která lázně odkoupila i s vedlejší tělocvičnou za devět milionů v roce 2017, hledá přes realitní kancelář kupce, který by zpustlé lázně zase oživil.

Loni v září o odkoupení jednalo zastupitelstvo, které však od záměru upustilo. Chátrající objekt zaujal studenta Martina Motla a téma Rekonstrukce historických lázní Johanna Schichta zpracoval ve své diplomové práci.

Tu ocenilo vedení města dvacetitisícovým darem, protože dokument, který vytvořil, by město mohlo v budoucnu zužitkovat. Lázně patří k historicky cenným objektům a podle náměstkyně primátora Evy Outlé zájmem města je, aby našly nové využití a dál nechátraly.

„Stále uvažujeme o využití objektu lázní. S majitelem teď momentálně jednání neprobíhají, ale co vím, tak majitel objektu je připraven ho prodat. V současné době ale žádné konkrétní podmínky dohodnuty nejsou,“ vysvětluje Outlá.

Lázně Johanna Schichta se otevřely 6. září 1931 a byly nejmodernější lázně své doby. Po 2. světové válce, v roce 1946, byly přejmenovány podle komunistického politika dr. Vrbenského.


  •  

1 komentář u O koupi Vrbáku město nejedná

  1. Jsem jeden z majitelů lázní a musím vám říct, že město Ústí se mnou o koupi lázní nikdy nejednalo. Pověřený zástupce města se mne pouze zeptal kolik bych chtěl za celý areál lázní a sportovní haly. Řekl jsem cenu k jednání a vysvětlil, že jsem celé lázně vyčistil od nepřizpůsobivých občanů a mnoha tun smradlavých odpadků včetně feťáckých stříkaček. Nikdo z rady města se do lázní nepřišel ani podívat. Nikdy tam nebyl ani odhadce, který by správně měl pro město vypracovat aktuální znalecký posudek a určit tržní cenu lázní a celého areálu. Rada města nákup lázní zamítla bez toho, aby se zde byl vůbec kdokoliv z rady města podívat a bez toho, aby se mnou kdokoliv jednal o ceně nebo podmínkách koupě. Přitom město by lehce získalo dotace až 90% na opravu lázní. Od města jsme nedostali nikdy žádnou podporu, i když jsme na majetkových daních městu Ústí zaplatili skoro půl miliónu korun. Nyní jsou lázně vyklizené a hledáme pro ně kupce, protože jsme se již finančně unavili totální rekonstrukcí Střekov arény, kde nyní funguje laser game, trampolínové centrum, fitness centrum, ping pong, ricochet, máme zde tělocvičny kde budou od září lekce aerobiku a hiphop a box a sebeobrana a pro děti nově také třeba hobby horse. Jedná se mnou pouze paní náměstkyně Outlá a pan zastupitel Krsek, kteří jsou partrioti jako já. Jde nám o to aby Střekov získal zpět svou bývalou slávu a stal se dobrým místem k životu.

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*