V říjnu budeme volit nové poslance

  •  

O novém složení poslanecké sněmovny budeme rozhodovat 8. a 9. října. V našem kraji zaregistrovalo svoje kandidátky 17 politických subjektů. Je to o osm subjektů méně než před čtyřmi roky.

Kandidátku odevzdaly tradiční strany zastoupené ve Sněmovně jako například ČSSD, ANO, SPD, KSČM, koalice Spolu složená z ODS, KDU-ČSL a TOP 09 i koalice Pirátů a STAN. Ale i nová uskupení, jako je Trikolora Svobodní Soukromníci nebo Přísaha Roberta Šlachty.

Do voleb v Ústeckém kraji půjde premiér Andrej Babiš, předseda Pirátů Ivan Bartoš nebo poslanec Jaroslav Foldyna jako lídr SPD. Kromě Andreje Babiše je na kandidátce ANO i poslanec Jaroslav Bžoch, náměstek teplického primátora Jiří Štábl nebo poslankyně a ústecká zastupitelka Eva Fialová. ČSSD povede do voleb krupský starosta Zdeněk Matouš. Stranu Trikolora Svobodní Soukromníci Tereza Hyťhová. Lídrem KSČM je krajský zastupitel Jaroslav Komínek.

Nejmladší kandidát na křeslo poslance má dvaadvacet let a nejstarší kandidát má třiaosmdesát let. Mezi kandidáty z Ústeckého kraje budou v podzimních sněmovních volbách vybírat i Češi žijící v zahraničí.

Seznam kandidátů naleznete zde.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*