V Ústí začala podzimní deratizace

Deratizace
  •  

Ve městě odstartovala plošná deratizace potkanů. Nástrahy budou rovnoměrně položeny na území celého města se zaměřením na nejvíce postižené části, jako jsou Předlice, Všebořice, Skřivánek, Krásné Březno, Neštěmice, Vyhlídka, Stříbrníky a okolí Lidického a Mírového náměstí.

Zapojit se se svými podněty mohou i Ústečané. „Informace přijímají buď odbory životního prostředí jednotlivých městských obvodů, nebo přímo odbor životního prostředí ústeckého magistrátu na číslech 475 271 706 nebo 728 622 568,“ říká mluvčí města Romana Macová.

Ve městě bude ošetřeno více než 2 700 kanalizačních šachet a několik stovek nalezených potkaních nor. K rozmnožování potkanů přispívají lidé, kteří odhazují potraviny všude možně. Jak ke kontejnerům, tak je splachují do záchodu.

„Vysoký výskyt hlodavců úzce souvisí s nepořádkem kolem kontejnerů, v domech, či sklepních prostorách a v neposlední řadě také s nevhodnými návyky občanů. Jako je splachování zbytků potravin do kanalizace nebo vyhazování potravin do kontejnerů,“ popisuje mluvčí města s tím, že konec podzimní vlny deratizace by měl být začátkem listopadu.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*