Festival KULT se vrací po dvou letech

  •  

Letošní 24. ročník festivalu KULT uvede několik premiér. Jednou z nich je premiéra unikátního projektu ve formátu audiowalk s názvem Exploze. Inscenace je vytvořená přímo pro festival KULT. Festival začíná 13. října v Ústí nad Labem site-specific zahájením v režii Jakuba Vedrala ze souboru V.O.S.A. Theatre.

Desetidenní festival nabídne na osmi scénách to nejlepší, co tuzemská divadelní scéna nabízí. Festivaloví diváci se dočkají činohry, nového cirkusu, alternativního divadla, live cinema či audiowalk.

„Mám velkou radost, že se část festivalu bude odehrávat mimo klasické divadelní prostory. Třeba zahájení festivalu bude v parku na Severní Terase, další představení v Restauraci na Rudce, v Armaturce nebo třeba v prostoru bývalého Tukanu a prostor, na který se nejvíc těším já, je palácová vila Ignatze Petschka.“ uvádí produkční festivalu Lenka Havelková.

V rámci programu se představí například Cenou Thálie oceněný Jakub Gottwald s projektem UR FASCISM nebo jedinečný projekt tzv. live cinema inspirovaný knižní předlohou Ondřeje Kundry Putinovi agenti.

Část festivalového programu je věnována dětským divákum. Rodiny s dětmi mohou navštívit například představení od Losers Cirque Company MiMJOVÉ, zahájení festivalu, pohádku od Naivního divadla Liberec či novocirkusové představení Runners od Cirk La Putyka.

Na své si během festivalu přijdou i náročnější a zkušení divadelní divácí. „Do Ústí přivezeme například Kacířské eseje v režii Miroslava Bambuška ze Studia Hrdinů. Jedná se o inscenaci odkazující k dílu filozofa Jana Patočky, která se soustředí zejména na poslední etapu života tohoto filozofa, tedy období po sepsání Charty 77.“ říká Honza Kvasnička, ředitel festivalu.

Speciálně pro festival KULT byla připravena inscenace s názvem Exploze s netradičním formátem audiowalk, při které účastník potřebuje pouze telefon a sluchátka. V rámci inscenace se pátrá po příčinách výbuchu 8. února 1989 v Ústí nad Labem.

Celý program festivalu naleznete na www.festivalkult.cz, kde lze rovněž objednávat vstupenky.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*