Plamínek pomáhal celý rok

  •  

Vše začalo na začátku roku 2014, kdy jsme založili Nadační fond Plamínek naděje.

Konečně jsme dali oficiální tvář naší snaze pomáhat těm, kteří to nejvíce potřebují. Nemocným, handicapovaným a sociálně znevýhodněným dětem. Přesto, že existujeme necelý rok, už máme za sebou konkrétní výsledky. Podařilo se nám podat pomocnou ruku tam, kde pomoc státu nestačí.

Na 5. Plese Severočeských Patriotů jsme spolu s organizátorem plesu uspořádali sbírku pro desetiletou Vanesku a dvanáctiletého Tomáška. Obě děti trpí svalovou atrofií. Na plese se podařilo pro obě děti od sponzorů a jednotlivých dárců vybrat 102 000 Kč a Dopravní podnik města Ústí nad Labem každému věnoval šek na 245 litrů nafty.

Na 20. Plese Sportovců jsme uspořádali charitativní aukci oblečení a předmětů známých sportovců. Celý výtěžek aukce – 26 000 Kč – byl věnován na víkendový ozdravný pobyt onkologicky nemocných dětí, které se léčí v ústecké Masarykově nemocnici.

Na IV. ústeckém pivním jarmarku jsme zorganizovali sbírku pro Matěje. Matěj má dětskou mozkovou obrnu, nechodí a špatně slyší. Matěj si odnesl šek na 20000 Kč a peníze maminka použila na vzdělávací pomůcky, které Matějovi pomáhají v jeho dalším rozvoji.

V rámci 3.ročníku Festivalu dřeva v ústeckém Letním kině se aukcí 2 dřevěných soch a dresu vicemistra světa v timbersportu Martina Komárka i přispěním návštěvníků do kasičky podařilo získat 47 500,- Kč. Malý Jakub pojede do sanatoria Klimkovice na speciální pobyt.

Účastníci letních turnajů v golfu a tenise v Mariánských Lázních a v Karlových Varech, přispěli žákům Speciální základní školy Pod Parkem na alternativní výuku – zooterapii a také na vánoční koncert v ústeckém divadle, kde vystoupí Daniel Hůlka s dětmi.

Snažíme se děti z ústeckých dětských domovů vést ke sportu. Běželi jsme dětský běh na Rychtářské dvanáctce. Za část startovného jsme chlapcům, kteří se nejlépe umístili, nakoupili sportovní boty a fotbalové míče.

Děti si také užily atmosféru Ústeckého ½maratonu. Zúčastnili jsme se rodinného běhu. Výtěžek sbírky dostaly děti jako příspěvek na florbalový turnaj.

Samozřejmě, že nic z toho by nešlo bez podpory našich dárců, příznivců a přispěvovatelů. Jsou to nejen společnosti – Spolchemie, Pivovar a Hotel Na Rychtě, agentura Crazy Production, RunCzech, Tennis Agens, Štýbr – mobilní svět, ale také jednotliví dárci. Těm všem patří naše poděkování.

Děkujeme vám, že nám pomáháte kouzlit úsměvy na tvářích dětem, které v životě měly méně štěstí.

 

Jana Procházková a Martina Prachařová, www.plamineknadeje.cz

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*