Adventní akce i Ústecké Vánoce budou upraveny podle vládních nařízení

  •  

Letošní Ústecké Vánoce se přizpůsobí současným protiepidemickým nařízením a proběhnou hned na dvou místech ve městě. Vánoční strom na Lidickém náměstí se rozsvítí v neděli 28. listopadu a stejně jako loni nebude zveřejněno v kolik hodin, aby nedocházelo k nadměrnému shlukování osob.

Tradiční vánoční trhy se budou konat na Lidickém náměstí. U stánků budou obslouženi všichni zákazníci, ale budou zrušena místa pro konzumaci pokrmů. „Veškeré stolky byly odstraněny, takže nemusíme ten prostor oplotit a příchozí kontrolovat,“ přiblížil primátor Petr Nedvědický.

Veškerý kulturní program bude letos přenesen do atria magistrátu. „ V rámci atria budou zabezpečeny všechny vstupy a bude se kontrolovat, zda mají lidí buď potvrzení o prodělání onemocnění covid-19 či očkováním proti této nemoci podle aktuálních vládních nařízení,“ dále vysvětluje primátor Nedvědický s tím, že pokud by došlo ke změnám v nařízení vlády, tak budou veškeré informace k dispozici jak na stránkách města, tak na stránkách Ústeckých Vánoc.

Obvod Severní Terasa rozsvícení stromu v parku u Laguny i doprovodný kulturní program zrušil, protože nemůže zaručit dodržení platných vládních nařízení. „Platná opatření proti šíření koronaviru nás donutila akci zrušit bez náhrady. K nám chodí na tyto akce tisíce lidí a není v našich silách vše dodržet,“ řekl místostarosta Severní Terasy Pavel Dufek a dodal, že obyvatelé obvodu o tradiční vánoční výzdobu nepřijdou. Stejně jako loni, bude rozsvícena bez přítomnosti veřejnosti.

Rozsvícení vánočních stromů i s doprovodným programem naopak proběhne  v Neštěmicích a na Střekově. Akce se budou konat podle platných vládních nařízení.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*