V hotelu Máj hořelo

  •  

V ruině kdysi vyhlášeného hotelu Máj v Hoření ulici zase hořelo. Kouře, který z prvního patra bývalého hotelu stoupal, si během své pravidelné obchůzky, všimli ústečtí strážníci.

„Na místo byli přivoláni hasiči a hlídka Policie ČR, která si po dohašení požáru celou věc převzala k dalšímu šetření,“ řekl zástupce ředitele městské policie v Ústí nad Labem Jan Novotný a dodal, že proti vstupu nepovolaných osob místo požáru zabezpečili.

Místo turistů tu dnes bydlí bezdomovci či narkomani. Město i obvodní radnice Severní Terasa se opakovaně pokoušelo jednat o řešení tohoto nevzhledného objektu. „Interpelovali jsme vlastníka a opakovaně žádali o nápravu stavu. Ale není jednoduché nařídit demolici. O tom musí rozhodnout statik. Objekt je sice v nevyhovujícím stavu, ale případ, že by ohrožoval životy, zdraví majetek, zatím nenastal,“ vysvětlil už dříve tajemník magistrátu Miloš Studenovský.

Hotel Máj získal v privatizaci v roce 1998 podnikatel Jaromír Houžvička za zhruba 7,7 milionu korun. Hotel chvíli provozoval, ale v roce 2001 ho zavřel.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*