Alois Kolenatý je trenérem roku

  •  

Vynikajícího úspěchu pro ústecký fotbal dosáhl trenér Alois Kolenatý. Mezi fotbalisty a trenéry z klubů zvučných jmen, Sparty, Slavie, Baníku Ostrava nebo Liberce zaznělo na jubilejním 20. FORTUNA Galavečeru Našeho fotbalu na pražském Žofíně jméno malého klubu z předměstí Ústí nad Labem.

Alois Kolenatý převzal cenu skromně: „Mohlo by jich být víc,“ odpověděl při slavnostním večeru na otázku, zda je těžké získat si srdce mladých zapálených fotbalistů. Pro čerstvého sedmdesátníka Aloise Kolenatého je fotbal celý jeho život, ať už jako hráče nebo později trenéra dorostenců, žák a nejmenších fotbalistů. Ústecký rodák hrál po celou svou kariéru fotbal v Neštěmicích, od žáků až do 35 let. Další dvě sezóny ještě strávil v Mojžíři. Pak začala jeho trenérská kariéra, která trvá 33 let.

Za největší úspěch Alois Kolenatý považuje rok 1998, kdy s dorostenci Neštěmic postoupil do České ligy staršího dorostu, druhé nejvyšší soutěže. „Cena není jen o mně, ale třeba o parťákovi Břéťovi Pacovském, který to se mnou táhne už 17 let. Když si jako trenéři nebudeme pomáhat, jenom jeden nic nezmůžeme,“ říká Kolenatý, který je držitelem trenérské licence „A“.

„Okamžik, kdy se Lojza se svým dlouholetým parťákem Břetislavem Pacovským přišli zeptat, zda by u nás ve Svádově mohli trénovat, byla výhra a světlý okamžik klubu. Trénují srdcem, dávají tomu všechno, děti je milují,“ říká předseda klubu Jan Kolman.

Záznam galavečera odvysílá Česká televize ve středu 19. ledna od 20:30 na kanále ČT Sport. K dispozici je i zde: https://nasfotbal.fotbal.cz/zaznam-jubilejni-20-fortuna-galavecer- naseho-fotbalu/a15653.

Jan Kolman, TJ Svádov-Olšinky


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*