Na opravy silnic město posílá další miliony

  •  

Na opravy silnic v Ústí nad Labem letos město vydává téměř 34 milionů korun. Radní města na tento účel schválili dalších 5,7 milionu korun.

„Jsme si vědomi toho, že stav silnic ve městě není dobrý. Proto z peněz, které se nám podařilo ušetřit díky dobrému hospodaření města v loňském roce, můžeme investovat právě sem. V letošním roce je v rozpočtu schváleno více než 21 milionů. Dalších 7 milionů jsme uvolnili začátkem dubna a dnes ještě 5,7 milionu přidali,“uvedl primátor Vít Mandík.

Opravy se dočká Dvořákova ulice, Mezní, Lidické náměstí, ulice Pod parkem, odvodnění v ulicích v Železné a Mezní ulici a pokračovat budou lokální opravy silnic po zimě.

„Chceme, aby Ústí nad Labem bylo pěkným městem. Opravené silnice a nové chodníky jsou základem. Nechceme, aby se lidé báli, že si na rozbitém chodníku zlomí nohu, nebo řidiči ohrožovali bezpečnost na silnicích při kličkování mezi dírami,“ dodal primátor.

Dotaci téměř 1,5 milionu korun získalo město na opravu opěrné zdi pod Mariánským mostem, která byla poškozená při loňských povodních, od Ministerstva dopravy. V červnu by měla být hotová projektová dokumentace a k samotným opravám by mělo dojít v červnu až říjnu 2014.

Od Nadace ČEZ město dostalo 250 tisíc korun na osvětlení přechodu pro chodce ve Všebořické ulici u prodejny Lidl. K nasvícení přechodu dojde v květnu nebo červnu.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*