V Ústí vyrostou nové markety a autosalon

  •  

Další nová pracovní místa a nákupní možnosti by mohla vzniknout na různých místech krajského města. Stavební ruch panuje v Krásném Březně, na Severní Terase i ve Všebořicích. Na Severní Terase v blízkosti hypermarketu Albert se podle starosty Jaroslava Šimanovského staví hned dvě nové prodejny. „Společnost InterCora Plzeň, která ty dotčené pozemky vlastní, tam staví prodejnu Action a zverimex,“ upřesnil Šimanovský. Čile se pracuje i v bezprostřední blízkosti Baumaxu ve Všebořicích. Tam by mělo vyrůst autocentrum a autoservis Toyota.

V Krásném Březně v nákupní zóně podél Krčínovy ulice roste nová prodejna obchodního řetězce Lidl. Která by prvním zákazníkům mohla sloužit nejpozději na jaře příštího roku. V Ústí už půjde o jeho třetí prodejnu. Na další, která už mohla dávno stát, čekají řadu let lidé na Střekově. Na volném prostoru za Benešovým mostem a budovou soudu chtěl investor postavit obchodní řetězec a retailové obchody. Spor o projekt, který měl ještě zahrnovat parkoviště, park a travnatou plochu se táhnou už od roku 2008. Tedy od doby, kdy vlastník pozemku, developerská společnost Saller Group, představil první podobu supermarketu Lidl. Dokonce kvůli tomu místní hlasovali v referendu. To sice bylo platné, ale ne závazné.

Střekovský obvod jako jediný v Ústí nad Labem nemá větší nákupní centrum. Jediný malý supermarket je v dolní části nedaleko nádraží. Územní změna číslo 1, která se stavby obchodního centra týká, je právě vyvěšená na úřední desce Podle zastupitelky Evy Fialové, která je pověřená dohledem nad přípravou územního plánu by se vše mělo projednávat veřejně 26. dubna. Po vypořádání připomínek ho měli zastupitelé nejpozději v září, pak už by stavbě nic bránit nemělo.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*